Yemek


Beni yakından tanıyanların bu yemek işinin nereden ve nasıl çıktığına dair az çok fikirleri vardır. Beni tanımayanlar ve bu blog aracılığıyla tanımaya çalışanlar için olayları kısaca anlatayım.

Herşey bundan yaklaşık 1,5 yıl önce artık o dönem iyice çığrından çıkmış olan fazla kilolarımdan kalıcı olarak kurtulmaya karar vermemle başladı. Bunu kendi başıma daha önce defalarca kez deneyip başaramadığımdan dolayı bu sefer yardım almaya karar verdim ve bunun sayesinde yapmam gereken şeyin rejim değil “diyet” olduğunu öğrendim. Ne farkı var derseniz eğer, rejim bir yasaklar silsilesi iken diyet kısaca sağlıklı yaşam anlamına geliyor. Diyet, insanların sağlıklarını ve sağlıklarının devamlılığını korumak için ihtiyaç duydukları beslenme yöntemleri, düzen ve alışkanlıklara deniyor. Neleri fazla, neleri az tüketmem gerektiğini öğrenince dışarıda yediğim yemekleri bu bilgilere dayanarak seçmeye başladım. Örneğin pizza yemek benim için pek de akıllıca birşey değilken fajita doğru bir tercihti, üstelik de inanılmaz lezzetli olmasına rağmen. Bu yeni yaşam düzeni sayesinde farklı lezzetlerle tanıştım ve bunları evde de denemeye karar verdim.

Denemelerim sonucunda yaptığım hemen hemen her yemek dışarıda yediklerimden çok daha lezzetli oldu. Böyle olunca da sonunda dayanamayıp hiç denemediğim “hamurişi” dünyasına girmeye karar verdim ama yaptığım hamurişlerinin de hem düşük kalorili hem de enfes olması gerekiyordu. Zamanla bu konuda da oldukça yol katettim diyebilirim. Aslında hedefim tecrübelerimi sahibi yakın bir arkadaşım olan yemek sitesi “mutfak önlüğü” ile aktarmaktı ancak arkadaşım bir türlü tarifleri ekleyecek vakit bulamayınca buradan aktarmaya karar verdim.

Bu blogdaki yemekle ilgili yazılarda, benim o zamandan bu zamana kadar denediğim ve arkadaşlarıma da denettirdiğim, “aman tanrım bu da ne böyle?! hemen tarifini istiyorum!” dedirten yemeklerimin fotoğraflarını ve tariflerini bulacaksınız. Ama baştan söyleyeyim, bu yemeklerin çoğunda pratik ve/veya düşük kalorili, ama aynı zamanda da inanılmaz lezzetli olmalarını hedefledim. Bu yüzden karşınıza sürekli olarak yapay tatlandırıcı ve hazır soslar gibi doğal olmayan maddeler çıkacak. Ben bunlarla yemek memek yapmam diyorsanız bu tarifler size pek uymayacak.

Son olarak, yemekleri genel olarak akşam, hava karardıktan sonra yaptığım ve genelde de yemeğimi soğutmadan yemek istediğim için fotoğraflarını çekme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Malum, fotoğraflar gün ışığında çekilmezse birşeye benzemiyor. Fotoğrafsız, dana doğrusu güzel fotoğrafsız tarif de beni tatmin etmiyor. Bu yüzden tarifler uzun zaman aralıklarıyla eklenebilir :) Tariflere yukarıdaki Arşivler menüsü altındaki yemek sekmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Keyfini çıkarmanız dileğiyle!


Yorum bırakın