Humuslu kanepe

Nişanımda yaptığım kanepelerden en özel ve güzel olan bu tarifi, MSA’da düzenlenen “Ekmekle yenilecek nefis lezzetler” etkinliğinde öğrendim. Normalde humustan nefret eden ben, bu şekilde önüme koyulursa her gün afiyetle humus tüketebilirim.

Tarifi daha önce de vermiştim fakat şimdi nişandan bir fotoğrafla, biraz da güncelleyerek tekrar veriyorum.

Humuslu kanepe:

Malzemeler:

  • 300 gr haşlanmış veya konserve nohut
  • 100 gr tahin
  • 60 gr sızma zeytinyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • tuz

Üzeri için:

  • 10 gr kırmızı biber
  • 4 dilim çemensiz pastırma
  • 15 gr dolmalık fıstık
  • 15 gr tereyağı
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 5 adet kornişon turşusu
  • simit

Tarif:

  1. Haşlanmış nohutu, varsa kalın kabuklarından ayırarak bir kaba koyun.
  2. Sarımsağı tuzla ezip nohutun üzerine ekleyin.
  3. Tahini, zeytinyağını, 2 adet limonun suyunu ve tuzu da kaba koyup el blenderıyla püre haline gelene dek karıştırın.
  4. Bir tavada tereyağının yarısını eritip kırmızı biberleri çok kısa süre kavurun (köpürünceye kadar)
  5. Başka bir tavada dolmalık fıstıkları tereyağının 1/4′ü ile kavurduktan sonra bir kaba alın. Ardından ince ince kıydığınız pastırmaları aynı tavaya koyun ve tereyağının kalan 1/4′ü ile kavurun.
  6. Simidi 1 parmak kalınlığında parçalara kesin
  7. Simidin üzerine humusu, kırmızı biberi, pastırmayı ve fıstıkları koyun.
  8. Son olarak ince doğranmış turşu ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s