Bir gelin adayının maceraları bölüm 7: Damatlık seçimi

Başlığa bakınca konu biraz tuhaf görünse de, aslında damatlık seçimi de benim gibi her türlü ayrıntıya önem veren gelinler için düğün macerasının bir parçası.

Bana kalırsa damatlık seçiminde de;  gelinlik seçiminde olduğu gibi en önemli etkenlerden biri  mekan. Düğününüzü şık bir mekanda ve gece yapıyorsanız, damat adayının, hayatında belki de sadece bir kere giyebileceği uzun kuyruklu bir smokin hem onu hemen hemen hepsi siyah takım elbise giymiş konuklardan ayıracak, hem de sizin şıklığınıza şıklık katacaktır. Fakat aynı smokin bir kır düğününde çok abes kaçar, özellikle de bizimki gibi yaz mevsiminde ve akşam üstü, henüz hava aydınlıkken yapılıyorsa.

Peki kır düğününde hem abes kaçmayacak, hem de damadın damat olduğunu vurgulayacak kıyafet seçimi nasıl olmalı? Bu sorunun cevabını ararken, içinde rustik-vintage öğeler de barındırmasını hedeflediğim düğünümüze şu tip bir kombinasyonun çok yakışacağına karar verdim:

Image

Image

Müstakbel damatla yaptığımız görüşmeler sonucunda ise bu kadar salaş bir kıyafetin Türk halkı için fazla sıra dışı olup garipseneceğine karar verdik ve hem bizim, hem de toplumun beğeni isteğini karşılamak amacıyla kıyafetteki öğeleri mümkün olduğunca şıklaştırmaya karar verdik ve sonuçta şöyle bir kombinasyonda karar kıldık:

Image

Seçimimiz sonrası girdiğimiz araştırmada, ne yazık ki hemen hemen hiç bir hazır giyim markasında yelek bulunamadığını fark ettik. Olanların da damat adayları için üretilenleri simli ve işlemeli, günlük kullanım için üretilenleri ise nedense her giyeni bir garsona dönüştüren bir kesimdeydi.

Image

Mesela bu yelek.

Image

Bu Vakko yelek ise güzel ama yakası çok dar.

Image

Damat’taki bu yelek de güzeldi fakat rengi tutmadı ve kalıbı uymadı. Yine de yelek arayan damat adayları Damat’a bir göz atabilirler.

Image

Bu takım, rengiyle istediğimize oldukça yakın, ayakkabılar da benim ayakkabımla uyumlu fakat yuvarlak yakayla Gürcan gerçek bir garson oldu.

Image

Harvey Nichols’taki bu yelek ise favorimiz oldu fakat fazla spordu.

Araştırmamız sonucunda istediğimiz gibi bir yelek bulamayacağımızı anladık ve yeleği diktirmeye, yeleği diktirmişken de bütün takımı diktirmeye karar verdik. Ee; müstakbel damadın, gelinliğini tam istediği şekilde, kendi üzerine göre diktiren benden ne eksiği vardı ki? Bunun üzerine tekrar bir araştırmaya girdik ve sonuçta damatlık dikimi için karar kıldığımız yer SCABAL oldu.

SCABAL, Kanyon AVM’nin üst katında, yalnızca erkeklere hizmet veren bir mağaza. İçeride farklı zevklere ve farklı bütçelere göre yüzlerce kumaş bulunuyor. Satış görevlisinin de yardımıyla kendinize en uygun kumaşları buluyor, ölçülerinizi aldırıyor ve istediğiniz özelliklere sahip kıyafetlerinizi diktiriyorsunuz. SCABAL’da ısmarlama kıyafet dışında kol düğmeleri, kravat, kravat iğnesi, papyon, çorap gibi aksesuarlar ve az çeşitte de olsa ayakkabı ve kemerler de satılıyor. Sıkı bir pazarlıkla gömlekler 200 TL’den, pantolonlar 700 TL’den ve yelekler 800 TL’den başlıyor; işçilik ve kumaş kalitesi arttıkça fiyatlar da artıyor. SCABAL’ın terzilerinin işçiliği öyle kusursuz ki, kıyafetiniz hem konfeksiyon ürünlerinden ayırt edilemiyor, hem de tam üzerinize göre dikildiğinden hiçbir potluk yapmıyor. Dolayısıyla SCABAL, her damat adayına gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir yer.

Image

Damatlık seçimi bitince, sıra damatlığın kendisi kadar önemli olan ayakkabı ve kemer seçimine geldi. Seçtiğimiz takıma yakışacak kadar iddialı ve şık bir ayakkabıyı hiçbir hazır giyim mağazasında bulamadık. Sonunda, bir tavsiye üzerine papyon bakmaya gittiğimiz Marcel’de aradığımızı bulduk. Marcel, Nişantaşı’nda bulunan, 1989 senesinde kumaşçı olarak kurulmuş, 1998’den sonra ise ısmarlama erkek giyim konusunda hizmet vermeye başlamış bir butik. Butiğin sahibi Marcel Mevorah, aynı zamanda SCABAL’ın da eski ortağı. Marcel, kıyafet üretmenin yanı sıra, ürettiği kıyafetlere yakışacak şıklıkta ayakkabı ve kemerler de ürettiriyor. Ayakkabı-kemer fiyatları 700 TL civarında, pazarlık yapılabiliyor. Bizim tercihimiz turuncudan yana oldu, ama siz isterseniz sarı, bordo, mavi ya da yeşil bir ayakkabı da seçebilirsiniz.

Image

Son olarak detaylar: Kol düğmeleri Thompson marka, SCABAL’dan.

Image

Papyon önceki yazımda bahsettiğim Civan Bay Moda Evi’nden.

Image

Son dokunuş yaka çiçeği: Vesaire Butik Çiçek Atölyesi’nden.

Image

Ve işte damatlıktan bir kare, kalanı ilerleyen yazılarda:

Image

Siz de bu tarz damatlıklardan hoşlanıyorsanız, daha fazla damatlık, yaka çiçeği ve aksesuar alternatifi için pinterest sayfama göz atabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılar:

Yorum bırakın