Çok tehlikeli bir tarif: Kolay ama leziz çikolatalı sufle

Bu tarifi evde denemeyin demek istiyor mantığım ama, gönlüm de kimsenin bu lezzetten mahrum kalmamasından yana.

Şu ana kadar duyduğunuz, çikolatalı suflenin yapımının çok zor olduğuyla, çok ince püf noktaları içerdiğiyle, en az bir gün önceden yapılıp buzdolabında bekletilmesiyle ilgili duyduğunuz efsaneleri unutun. Bu tarif hem kısa sürüyor, hem çok kolay, hem de dışarıda yiyebileceğiniz – tamam belki en iyisiyle değil ama – hemen hemen bütün suflelerle eşdeğer lezzette.

Image

Aşağıdaki tarif eski, büyük toprak kaplara göre değil, yeni nesil daha küçük sufle kaplarına göre verildi. Ben tarifi 3 kat olarak uyguladığımda 5 büyük boy, çok kabarık sufle elde ediyorum. Yani kaplarınız benimkiler gibiyse, yine 2 kişilik fakat kabın dışına çok taşmayan sufleler elde edersiniz.

Malzemeler (2 kişilik)

  • 50 gr bitter çikolata (bulabildiğiniz en bitter çikolatayı kullanın)
  • 30 ml süt
  • 50 gr tereyağı
  • 30 gr un
  • 10 gr kakao
  • 3 adet yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • Pudra şekeri (servis ederken süslemek için)
  • Kaymaklı dondurma (yanında servis etmek için)

Tarif 

  • Sufle kaplarını tereyağının bir kısmı ile iyice yağlayın. Buzdolabında en az 15 dk beklettikten sonra bir kere daha yağlayın ve kapların içlerini toz şekerle kaplayın. Böylece sufleniz kabarırken kabına yapışmayacaktır.

Image

  • Tereyağını ocakta eritin. Unu ve kakaoyu ekleyip 1 dk karıştırın. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın ve tencereyi hemen ocaktan alın. İçine küçük küçük kırdığınız çikolataları da ekleyip karışımın kendi sıcaklığıyla, homojen oluncaya kadar eritin. Bu karışımı buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Tarifin kalanının yemeden hemen önce uygulanması gerekiyor.
  • Yumurta aklarını ve şekeri, mikserin en yüksek devrinde, kremşanti gibi görünene kadar çırpın. Bu işlem biraz uzun sürebilir, sabredin.
  • Çikolatalı karışımı, hazırladığınız köpük-kremaya ekleyin. Sakin sakin, köpüğü mümkün olduğunca söndürmeden, hep aynı yöne doğru, malzemeniz homojen görünene kadar karıştırın. Gereğinden fazla karıştırırsanız köpüğünüz söner ve sufleniz kabarmayabilir.

Image

  • Sufle kaplarını üstten 1 parmak boşluk kalacak şekilde bu karışımla doldurun ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verip 10-15 dakika kadar pişirin. Buradaki 10-15 dakika fırınınızın karakterine göre değişiyor ne yazık ki. Benim fırınımda, üst-alt ısıtma modunda 13 dakikada pişiyor. Suflenizi fırından çıkarmanız gereken anı, fırının kapağını açmadan suflenizin kabarmasına bakarak da anlayabilirsiniz. Sufleniz kabardığında pişmiş demektir. Daha fazla bekletmeden fırından alın, aksi takdirde içi çok pişerek keke dönüşecektir.

Image

  • Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin, yanında kaymaklı dondurma veya tercihe bağlı olarak krema ile, soğutmadan servis edin.

Image

Sufleniz doğru sürede piştiyse içi böyle görünmeli. Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s