Blog Yardımı!


Merhaba,

Ya blog olayında yeni olduğumdan dolayı, ya da wordpress’te istediğim özellikler olmamasından dolayı çözemediğim birkaç şey var. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerden aşağıdaki maddeler konusunda acil yardım rica ediyorum :)

  • Yemekle ilgili postların yukarıdaki “Yemek” sekmesine basılınca, tasarımla ilgili postların da “Tasarım” sekmesine basılınca görünmesini istiyorum ancak şu anda bunu yalnızca yan taraftaki kategorilere tıklayarak gerçekleştirebiliyorum. Yemek ve Tasarım sekmelerine ise yalnızca 1 post girilebiliyor.
  • Anasayfa’da sayfa başına 1 postun tamamiyle çıkmasını istiyorum (şu anda böyle), fakat yan taraftaki kategorilere ve arşivlere ya da üst taraftaki menülere tıklayınca konuyla ilgili tüm postların tek sayfada, özet ya da başlık olarak çıkmasını istiyorum. Ancak söz konusu sayfaları bu şekilde değiştirince bunlarla beraber anasayfanın özelliği de değişiyor, ayrı ayrı seçemiyorum. Yani; arşivlere ve kategorilere tıklayınca tüm postların  mümkünse yalnızca başlık ya da özet olarak görünmesini istiyorum, ama anasayfada 1 adet post olmasını istediğim için diğer sayfalarda da sadece 1 adet post görünüyor.
  • RSS feed istiyorum, benimkinin çalıştığından emin değilim.

Şimdiden teşekkürler!

14 thoughts on “Blog Yardımı!

  1. İtalya ile ilgli notlarınızı okumak için geldiğim güncenizde yardım istediğiniz sayfayı görünce dayanamadım mesaj yazayım dedim… 1. sorun için /wp-admin’den giriş yaptıktan sonra Görünüm/Menüler/Tema konumları/Primary menu altında Top Navigation seçeneğini seçip kaydedin… Aynı sayfada az aşağıda Kategorilerden istediklerinizin kutucuklarına işaret koyup Menüye Ekle’yin… Sağ tarafta Menüyü Kaydet’meyi unutmayın… Şimdilik bu kadar :)

    • İnanamıyorum! Nihayet biri yardım çağrımı dikkate aldı! Çok teşekkür ederim :)
      Talimatlarınıza uymaya çalıştım ancak anladığım kadarıyla kullandığım temada Top Navigation seçeneği yok, en kısa zamanda temayı değiştirip tekrar deneyeceğim, umarım başarabilirim.

      • Temadan kaynaklanmıyor… Temanız da güzel ayrıca…
        Sağ tarafta Add Menu var… + şeklindeki kulakçıkta… oradan Menu oluşturun… adını da artık Top mı koyarsınız Top Navigation mı, TN mi size kalmış… gerisi ilk mesajdaki yönergeler… az kaldı başaracaksınız :D

      • Başaramadım :( Aslında dediğiniz herşeyi yaptım ama ısrarla hiç bir değişiklik olmuyor. Temadan kaynaklanmadığına göre herhalde benden kaynaklanıyor. Acaba söz konusu sayfalardaki mevcut yazıları kaldırmak mı gerekir?

    • Oluşturdum, fakat bende sizinkinden farklı olarak Botton navigation menüsü yok şu anda, olmalı mıydı? Bunun dışında Top navigation’ın altındaki menülerin sizde category bende page olarak geçtiğini farkettim, oraya menüleri category olarak ekleyince sanki 1 adım ilerler gibi oldum ama sonuç çok saçma olunca kaldırdım yine. Sizin blog gayet profesyonel görünüyor, acaba ücretli mi? Aradaki fark bu olabilir mi? Çünkü bazı şeyler benimkinde imkansızmış gibi geliyor, örneğin bitkisel üretim ve hayvansal üretim nasıl oluyor da tarım ın alt menüsü olarak yer alıyor ve üstteki fotoğraf nasıl oluyor da her sayfada değişiyor? Sanki önceki sorun çözülmüş gibi bunlara takıldım ama belki de hepsi birbirine bağlıdır diye sorayım dedim.

  2. merhaba,
    bottom navigation’a gerek yok zaten… adı üzerinde olup menüleri sayfanın altından açmak içindir… category veya page seçenekleri menu oluşturmaktan ziyade içerik açısından önemlidir… bir sitemi daha paylaşmak istiyorum daha anlaşılır olmak için: http://tarimsaldestekler.wordpress.com/ (bu da aynı içeriğin ücretli olanı: http://tarimsaldestek.com/ ama ücretli olması ve olmaması ile de alakalı değil)

    önce menüleri bir inceleyin… sizin temanızda sorun olmadığını göstermek için aynı temayı kullandım ücretsiz olanda… bu da wp-admin paneldeki ekran görüntüsü: http://img96.imageshack.us/img96/2599/wpmenustd2.png

    ücretlilere bir örnek daha
    ücretsiz olan: ealtincekic.wordpress.com
    ücretli olan: altincekic.net

    resim değişimine gelince… wp-admin panelde iken Görünüm/Üst Kısım menüsünde Select Image ve Default Images seçenekleri var… Select seçeneğinde sadece sizin seçtiğiniz bir resim varken Random seçeneğinde default olan ya da yine sizin yüklediğiniz resimler dönüşümlü olarak görünür… yani yine tema ile ilgili değil ama temanızı twenty ten’den twenty eleven’a terfi ettirmenin zamanıdır :D

    kolay gelsin…

    not: artık yine bir sorun olursa sizden wp-admin yetkisi isteyeceğim ;)

    • Merhaba, büyük gelişmeler oldu! Eskisine göre oldukça başarılı oldu bence (sayenizde, çok teşekkürler). Meğer işin sırrı sürükle-bıraktan geçiyormuş :) Yalnız söz konusu işlemi uygulayınca yeni bir sorun ortaya çıktı, bu konuda da yardımcı olabilirseniz müthiş güzel olacak :) Anasayfam kayboldu. Anasayfa’yı yine menü olarak ekleyebiliyorum ama boş bir sayfa olarak çıkıyor, ya da içine diğerlerinde olduğu gibi yazılar, kategoriler vs eklenebiliyor. Ama içinde son yazılar olan, gerçek, olması gereken anasayfa’ya ise ancak (eğer anasayfadan başka bir sayfaya geçilmişse) “sezen uygur” yazısına tıklayarak ulaşılabiliyor. Bunu nasıl tekrar adı “Anasayfa” olan bir menüye dönüştürebiliriz?

    • İlginç bir şekilde hiç dokunmadan tekrar bozuldu, yine anasayfada 1 post çıkınca diğer yerlerde de özet şeklinde 1 post çıkabiliyor ancak.. pes ediyorum artık tamam

Yorum bırakın