Limonlu mini cheesecake

Hem nişanımda, hem de Gürcan’ın ailesini ilk defa yemeğe çağırdığımızda yaptığım limonlu mini cheesecakelerin tarifi cafe fernando‘dan uyarlama. Bu kadar özel zamanlarda yapmamın sebebi ise, orijinal tariftekinin aksine, cheesecakelerin random bir şekilde parçalanarak insanı deli etmesi, bu yüzden tekrar tekrar yapmak zorunda kalmam, bu yüzden de çok emek istemesi. Kekler, orijinal tarifteki gibi kağıt kalıpla yapılırsa silikondan çıkarılması çok daha kolay olacağı için muhtemelen kırılmaz ama bu sefer de yiyen kişi için eziyet olur, bu yüzden ben kağıt kalıp kullanmıyorum. Peki neden ille de limonlu mini cheesecake? Çünkü fantastik lezzetli. Yediğim en iyi cheesecakelerden biri, insan arka arkaya 10 tane yemek istiyor.

Fotoğraflar “ilk yemek”ten.

Malzemeler (12 adet)

Tabanı için:

  • 155 gr Eti Burçak bisküvi
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı, eritilmiş

Harç için: (Harcın ipeksi bir kıvamda olması için içine girecek bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin)

  • 400 gram labne peyniri
  • 100 ml  krema
  • 100 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 150 gram frambuaz/böğürtlen (ben dondurulmuş kullanıyorum)

Yapılışı

  1. Fırını 160 dereceye ısıtın.
  2. Bisküvileri rondoda kıyın, ardından şeker ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın. 12 adet muffin kabına pay edip (muffin başına dolu dolu birer çorba kaşığı) tabanına iyice bastırın. Tabana eklediğimiz erimiş tereyağının tekrar donabilmesi için muffin tepsisini buzluğa kaldırıp soğumaya bırakın.
  3. O sırada bir karıştırma kabında labne, krema ve şekeri iyice çırpın. Aralarda tamamen harca yedirecek şekilde çırpmak suretiyle sırasıyla yumurtaları, vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırpın.
  4. Muffin tepsisini buzluktan çıkarıp kurabiye tabanlarının üzerine harcı paylaştırın. Fırına girmeden önce içine üçer adet meyve gömeceğimiz için tepeleme doldurmamaya özen gösterin (yaklaşık yarım santim boşluk yeterli olacaktır).
  5. Harcı paylaştırdıktan sonra üçer adet meyveyi muffin kaplarının içine koyup gömülmeleri için parmaklarınızla hafifçe bastırın ve fırına verin.
  6. Muffinleri önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25-30 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın, oda sıcaklığına geldikten sonra da servis tepsisine yerleştirip buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s