Red velvet cupcake

Red velvet cupcakeleri ilk defa Londra / Notting Hill’deki meşhur Portobello Market’te dolaşırken, bir pastanenin önünde açılan tezgahta görmüştüm. Kadifemsi pürüssüzlükteki bordo muffinin üzerinde bembeyaz krema, onun üzerinde de kırmızı kek kırıntıları… Hemen bir tane alıp tadına baktım ve o anda en yakın zamanda bu muhteşem kekten yapmaya karar verdim.

Nişan hazırlıklarım sürerken, bu enfes lezzeti denemeye karar verdim ve bir süre tarif araştırdıktan sonra, bu cupcakein mucidinin Hummingbird Bakery olduğunu öğrendim. Neredeymiş bu Hummingbird Bakery diye bakınırken de, Londra’da şuursuzca yediğim o muhteşem red velvet cupcake’i satın aldığım yerin zaten Hummingbird Bakery olduğunu anladım.

Sonunda seçtiğim tarif, Hummingbird Bakery’nin tarifi oldu. Ancak kremasını yapınca bana ağır ve şekerli geldi, tadı da daha önce yediğime benzemiyordu, o yüzden havuçlu ve cevizli muffin tarifimde kullandığım krema tarifini kullanmaya karar verdim.

24 adet cupcake için malzemeler:

  • 300 gr. un
  • 120 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 300 gr. toz şeker
  • 2 yumurta
  • 20 gr. kakao
  • 2 çay kaşığı toz karbonat
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 200 gr. yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz gıda boyası, iki çorba kaşığı suyla karıştırılacak. (malzemeleri karıştırdıktan sonra yeterince kırmızı olmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)

Krema için malzemeler:

  • 2 kutu light labne peyniri
  • 80 gr pudra şekeri (kremanın tadına baktıktan sonra eksik gelirse daha fazla şeker ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Tarif:

  1. Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.
  2. Tereyağı ve şekeri bir mikser kabına koyun ve orta hızda iyice karışana ve puf puf olana dek karıştırın.
  3. Mikserin hızını en yükseğe getirin ve yumurtayı ekleyip tüm karışıma yedirin.
  4. Başka bir küçük kasede kakao, kırmızı boya ve vanilyayı karıştırıp koyu renk bir bulamaç yapın. Tereyağlı karışıma bu bulamacı katın ve mikserle karıştırıp iyice yedirin. Karıştırırken kabın kenarlarını sıyırmayı unutmayın.
  5. Mikserin hızını düşürün ve yoğurdun yarısını ekleyin.
  6. Unun yarısını koyup iyice karıştırın.
  7. Yoğurdun kalan yarısını ekleyip karıştırın.
  8. Unun kalanını da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Kabın kenarlarını sıyırmayı ihmal etmeyin.
  9. Mikseri en yüksek hıza getirin ve 1 dakika kadar karıştırın.
  10. Mikserin hızını en yavaşa düşürün, karbonatı, tuzu ve sirkeyi ekleyin.
  11. Malzemeler karışınca tekrar hızı yükseltip yüksek hızda 2 dakika daha karıştırın.
  12. Kek kalıpların içine yarısını dolduracak kadar (kekleriniz beklemediğiniz kadar çok kabaracak) kaşıkla dağıtın.
  13. Fırında 25-30 dakika kadar pişirin. İçlerine kürdan ya da bıçak batırıldığında temiz çıkınca pişmiş demektir.
  14. 1 adet keki ayırıp elinizle ufalayın.
  15. Krema malzemelerini kaşıkla iyice karıştırın.
  16. Soğuyunca keklerin üzerlerine kaşıkla veya krema sıkıcısıyla krema koyun, kremanın üzerine de ufaladığınız kekleri serpiştirip servis edin. Kekleriniz dolapta kapalı kapta 3 gün bekleyebilir. 3. günden sonra da bozulmayacak ancak kreması kuruyup hoş olmayan bir görüntü oluşturacaktır.

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s