Nesrin Tong Pasta Tasarım

İlk defa annemin 50. yaşını kutlamak için ablamla beraber hazırlattığımızda tanıştığım; tamamen şeker hamuruyla kaplı, üzeri figürlerle dolu, sanat eseri gibi pastalardan kendim için de bir tane yaptıracağım günün gelmesini yıllarca bekledikten sonra, nihayet bir önceki yazımda bahsettiğim nişanım sayesinde o gün gelmişti.

Herşeyde olduğu gibi bu konu hakkında da  detaylı bir araştırma yaptıktan sonra, daha önce bir etkinikte kurabiyeleriyle tanışıp hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle büyülendiğim Nesrin Tong‘da karar kıldım.

Web sitesindeki her bir fotoğrafıyla şaşkınlık yaratan, sürekli insana “Şekerden böyle bir şey nasıl yapılabilir ki?!” diye sorduran Nesrin Tong bence alanının en iyilerinden biri.

Çeşitli yerlerde eğitimler aldıktan sonra bu işi yapmaya başlamış ve şu anda istediğiniz her şeyi, her figürü şekerden yapabiliyor; hatta isterseniz istediğiniz kişiyi de şekerle modelleyebiliyor.

Ben, hem masadaki çiçeklerle uyumlu olmasını, hem de çok renkli olmayan, sade bir pasta istediğim için, kendisinden bana güllerle kaplı bir pasta yapmasını istedim ve hangi katta kaç gül olacağına kadar her detayını nasıl hayal ettiğimi anlattım. Uzun süren e-mail trafiğimiz sonunda pastamın içi de dışı da tam istediğim gibi olmuştu: lezzetine doyum olmayan; cevizli ve beyaz çikolatalı, toz pembe, tam kıvamında yoğunlukta güllerle süslü, son yıllarda çok hoşuma giden İngiliz tarzını yansıtan, sade ve şık bir pasta.

Bu zevki bir kere daha yaşayabilmek için düğün günümün gelmesini iple çekiyor ve kendisine buradan bir kere daha teşekkür ediyorum :)

Not: Nesrin Tong, bu işi yapmak isteyen kişilere eğitimler de veriyor. Eğitim programına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca Nesrin Tong’a tongnesrin@yahoo.com adresinden ya da 0537 718 5828 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Reklamlar

2 thoughts on “Nesrin Tong Pasta Tasarım

    • Biz de kıyamayıp buzdolabına koyduk, o gün bugündür dolapta bozulmadan duruyorlar, annem çıldırmak üzere yer kaybından dolayı. Zaten o pastanelerdeki şekerden değil başka bir tür şekerden yapılmışlardı ve pek yenecek gibi değillerdi. Pastanın dışındaki fon olan kaplama rahatlıkla yenebiliyor ama.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s