Muskatlı ve Parmesanlı Ispanak Püresi

Bir önceki yazımda bahsettiğim ıspanak püresi tarifini nihayet verebiliyorum. Fotoğraflar çok önemli bir akşam yemeğinde, alelacele çekildiği için oldukça kötüler ancak yine de az çok fikir verir. Bu yemeği, parmesan soslu antrikotun yanında yardımcı yemek olarak servis edebilirsiniz.

Görsel

Malzemeler (4 porsiyon):

  • 1 paket donmuş ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 50 gr parmesan rendesi
  • 1/2 tatlı kaşığı mukat rendesi
  • 150 ml krema
  • 1 yk sızma zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • 1/2 adet kesme şeker

Tarif:

  1. Soğanları ve sarmısakları bir tencerede tuz, şeker ve karabiber ile karamelize oluncaya kadar soteleyin.
  2. Ispanakları tencereye ilave edin ve yaklaşık on dakika, çok öldürmeden pişirin.
  3. Teneredeki tüm malzemeyi bir süzgece boşaltın ve iyice süzün.
  4. Aynı tencerede krema kaynatın ve içine muskat rendesini ekleyin.
  5. Üzerine süzgeçteki melzemeyi ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.
  6. Altını kapattıktan sonra parmesan rendesini ilave edip karıştırın.

Görsel

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s