Kaparili Mor Havuç Salatası

Uzun bir aradan sonra yeni bir salatayla yemek tariflerine devam.

Bu tarifi geçen sene Hürriyet Gazetesi’nden Rindler’in Mutfağı’nda görmüştüm. Birkaç ufak değişiklikle lezzetini – bana göre – arttırarak beğenilerinize sunuyorum. Yalnız kilo sorunu olanlar dikkat, hem damaklara hem de gözlere ziyafet yaşatan bu salatayı yapmayı düşünüyorsanız aklınızda olsun, 1 orta boy havuç yaklaşık olarak 1 dilim kepekli ekmekle aynı kaloriyi içerir.

Malzemeler:

  • 4 adet mor havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kapari
  • yarım demet maydanoz
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı isot

Tarif:

  1. Havuçları rendeleyin.
  2. Limon, zeytinyağı, isot ve ince kıyılmış kapariyle ovun.
  3. Maydanozu ekleyip karıştırıp servis yapın.

Afiyet olsun!

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s