Quesadilla

Quesadilla, uzun zamandır yapmayı düşündüğüm ama hem lavaş, hem de bolca kaşar içerdiği için şüpheyle yaklaştığım bir yemekti. Sonunda dayanamayıp birkaç hafta önce yaptım ve o kadar iyi oldu ki artık haftada en az 2 kere yiyoruz. Neyse ki hemen hemen her gün yorgunluktan yığılıp kalana kadar yüzmemden olsa gerek, kilomda bir değişiklik yaratmadı. Yani kilo sorununuz varsa bu yemeğe biraz dikkatle yaklaşın derim.

Deneyenler quesadillamın şu ana kadar yaptığım en leziz yemek olduğunu söylüyorlar ama bence birinciliği parmesan soslu antrikot ve ballı tavukla paylaşıyor. Aslında her birinin yeri ayrı; parmesan soslu antrikotu patronunuzu veya kayınvalidenizi yemeğe çağırdınızda, ballı tavuğu yeniliklere açık, dünya mutfağından hoşlanan kız arkadaşlarınıza, quesadillayı ise – eğer gençseniz ya da kendinizi genç hissediyorsanız – kendi jenerasyonunuzdan kızlı-erkekli arkadaş grubunuzu davet ettiğinizde sunabilirsiniz. Bol baharatlı yoğun tadı sayesinde Türk damak tadına sahip herkese hitap ediyor.

Malzemeler (4 kişilik):

  • 500 gr dana kontrafile veya tavuk göğsü
  • 4 adet lavaş (tortilla) ekmeği (ben lavalia markalı olanı beğeniyorum)
  • 1 kahve fincanı doğranmış jalapeno biber turşusu
  • 1 sarı, 1 kırmızı, 1 turuncu california biber, yoksa 3 büyük boy kapya biber
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2-3 su bardağı rendelenmiş kaşar veya 20-24 adet (dikdörtgen) dilimli tost peyniri
  • tuz
  • cajun baharatı (yoksa karabiber)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yenibahar (tavuk için) veya kimyon (et için)

Tarif

  1. Havuçları, biberleri ve kabakları 3 mm x 20 mm ebatlarında doğrayın. 1 Yemek kaşığı zeytinyağı döktüğünüz bir tavaya önce havuçları, birkaç dakika sonra da biber ve kabakları atarak yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Çok fazla öldürmeyin.
  2. Tavukları veya etleri çok küçük parçalara ayırın (1 cm x 2 cm x 0,5 cm gibi). Yağsız bir teflon tavada yüksek ateşta kızarana kadar pişirin.
  3. Tüm malzemelerin pişmesine yakın üzerlerine tuz; et veya tavuk seçiminize göre kimyon veya yenibahar dökün. Cajun baharatınız yoksa karabiberi de pişirme esnasında ekleyin. Cajun baharatınız varsa, ocağı kapattıktan sonra cajun baharatını ekleyin.
  4. Tüm malzemeyi karıştırın ve 4 eşit parçaya bölün. Malzemenin 1/4ünü 1 adet lavaşın yarısını kaplayacak şekilde sıkıştırarak yerleştirin, üzerine küçük küçük doğradığınız jalapeno biberlerini, en üste de rendelenmiş kaşarı veya dilimli peynirinizi yerleştirerek sıkıcı katlayın. Daha sonra çok keskin bir bıçakla quesedillanınızı sıkıca tutarak ilk fotoğrafta görüldüğü gibi 4 parçaya kesin.
  5. Her parçanın üzerine süslemek için birer jalapeno yerleştirdikten sonra bu işlemleri tüm malzeme için tekrarlayarak önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına koyun ve üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra fırından alarak servis yapın.
  6. Normalde quesadilla, tıpkı fajita gibi ekşi krema, salsa ve avokado soslarıyla servis ediliyor ancak ben zaten çok kalorili bir yemek olduğu için yalnızca üzerine biraz tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilmiş domates ve yeşillik ile servis ediyorum.

Reklamlar

2 thoughts on “Quesadilla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s