İlk macaron denemesi: fıstıklı kakaron

Sonunda dayanamayıp ilk macaron denememi gerçekleştirdim. Aslında tam da gerçekleştirmiş sayılmam, çünkü “macaron tozu” denilen hazır bir malzeme kullandım (pastamalzemeleri.com‘dan bulabilirsiniz). Buna rağmen görüntüleri pek macarona benzemedi. Hatta kıvamı da benzemedi. Tadları ise muhteşemdi, bu yüzden de tarifini veriyorum işte. Bu tatlıyı çok sevdiğiniz kişilere macaron ismi olmaksızın sunabilirsiniz, ben kakaron diyorum mesela :) Çok sevdiğiniz insanlara dedim çünkü hem malzeme fiyatı hem de emeği açısından daha aşağısını kurtarmaz.

Fotoğrafların ilki ve sonuncusu dışındakiler gece çekildi, bu yüzden pek düzgün değiller ama ilki ve sonuncusu size bu tatlıyı yapmanız için gereken enerjiyi verecektir sanırım.

Malzemeler:

(kocaman 25, normal boyda 50 adet için)

  • 420 gr macaron tozu
  • 100 gr sıcak su
  • 100 gr kıyılmış tuzsuz ve kabuksuz antep fıstığı

Kreması için:

  • 50 gr kıyılmış tuzsuz ve kabuksuz antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım bardak pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)

Tarif:

  1. Makaron tozunu bir kaba boşaltın. Üzerine yaklaşık 45°C’lik suyu (parmağınızı değdirdiğinizde hafiften yanıyorsa tamam demektir) dökün ve 3 dakika kadar mikserle karıştırın.
  2. Kıyılmış antep fıstıklarını (yeterince ince değilse rondo ile biraz daha kıyabilirsiniz) da aynı kaba koyun ve 1 dakika daha çırpın.
  3. Fırınınızı fanlıysa 140, fansızsa 175 dereceye ısıtın.
  4. Hazırladığınız kremayı bir krema sıkma torbasına doldurun (mümkünse normal poşetle denemeyin, çok zor oluyor) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşluklu olarak sıkın.
  5. Tepsiyi birkaç defa tezgaha vurduktan sonra fırına yerleştirin ve 13 dakika pişirin. Ardından fırından alıp kenarda 1 saat soğumaya bırakın, 1 saat sonra makaronları kağıttan çok dikkatli bir şekilde ayırın.
  6. Kreması için, fıstıkları pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
  7. Un haline getirdiğiniz fıstıklı karışımı tereyağı ve vanilya ile karıştırın. Ayırdığınız makaronların arasına bu kremadan sürün ve iki makaronu birbirine yapıştırın.
  8. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s