Sezen Usülü Fajita

Neden Sezen usülü? Çünkü bu fajitayı evinizde; bulunması zor alet edevatlara ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz, çünkü bu fajitadaki etler düzgün dikdörtgenler prizması şeklinde değiller, çünkü bu fajita yalnızca marul ve salsa sosla servis ediliyor. Ama bu fajita, dışarda yiyebileceğiniz bir çok fajitadan hem daha lezzetli, hem de daha hafif.

Tarif tavuk için de et için de tamamen aynı, ikisiyle de harika oluyor. Ben etliyi daha çok seviyorum ve etle yaptığımda soğumasına izin veremeyecek kadar gözüm döndüğü için şimdilik sadece tavuklusunun fotoğrafını koyabiliyorum.

Malzemeler:

4 kişilik

  • 600 gr tavuk göğsü veya 600 gr dana kontrafile
  • ~4 adet soğan
  • ~6 adet california (kırmızı, sarı, turuncu dolmalık) biber, yoksa 8 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 40 ml sızma zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz
  • kırmızı biber
  • kekik
  • kimyon
  • atom salata
  • salsa sos

Tarif:

  1. Sarımsakları ezin. Tuz hariç tüm baharatları, sarımsağı ve 20 ml zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  2. Etleri ya da tavukları jülyen doğrayın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp ellerinizle iyice yedirin. Bir teflon tavaya dizip en az 15 dakika marine edin.
  3. Soğanları ve biberleri (miktarını yeme kapasitenize göre birkaç denemeden sonra ayarlarsınız) de jülyen doğrayıp başka bir teflon tavaya koyun. Üzerinde kalan 20 ml zeytinyağını gezdirin.
  4. Etleri 10 dk kadar orta ateşte pişirip sonrasında altını açıp düzenli olarak karıştırın. Sonlara doğru bir miktar tuz serpin.
  5. Etlerle eş zamanlı olarak sebzeleri de ocağa koyun. Sebzelerin diri olmasını istiyorsanız yüksek ateşte sürekli karıştırarak, ölü olmalarını istiyorsanız orta ateşte, tavanın kapağını kapatarak daha uzun sürede pişirebilirsiniz. Pişmesine yakın üzerine bir miktar tuz serpip karıştırın.
  6. Etler ve sebzeler pişerken atom salatayı doğrayıp salata kaselerine koyun, üzerlerinde salsa sos gezdirin. Ben salsa sosu hazır aldığım için (Kühne marka, büyük marketlerde satılıyor) tarif vermiyorum ama siz internetteki çeşitli tarifleri deneyebilir hatta başarılı olursanız bana haber verebilirsiniz :)
  7. Etleri sebzelerle eş zamanlı olarak ocaktan alın ve dilerseniz sebzelerin üstüne, dilerseniz yanına koyarak, salsa soslu atom salata (tuz ya da zeytinyağı ilavesine gerek yok) ile servis edin.

Genelde fajita, atom salatayla beraber salsa sos, avokado ve ekşi krema sosuyla, bazen de meksika fasülyesi ile servis edilir ancak avokado ve ekşi krema çok yağlı olduğu için ben yalnızca salsa sos kullanıyorum.

Son olarak, fajitanızın sıcaklığını bir süre korumasını istiyorsanız servis tabaklarını yemekleri koymadan önce fırında 100 dereceye kadar ısıtabilirsiniz. Kilo sorununuz yoksa yemekleri birer adet tortilla ekmeği (büyük marketlerde satılıyor, uzun süre bayatlamıyor) ile örterek servis yapabilirsiniz ama ekmeksiz de son derece doyurucu oluyor, bilginize.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s