Parmesan Soslu Antrikot

Bu yemeği dışarıda 1-2 yerde yedikten sonra antrikot ve parmesan peynirinin birbirlerine çok yakıştığını farkettim ama bu ikisini nasıl bir araya getireceğime dair yaptığım araştırmalar bir sonuç vermedi; internette bu yemekle ilgili tek bilgi, siyasilerden birinin oğlunun düğününde servis edildiği! Bunun üzerine cafe fernando‘nun rokfor soslu bonfile tarifini baz almaya karar verdim. Zaten rokfordan hiç hoşlanmadığım, antrikotu da bonfileye tercih ettiğim için tarifin bu şekilde evrimleşmesi kaçınılmazdı :)

Malzemeler (3 kişilik)

  • 3 dilim antrikot (her biri yaklaşık 150-200 gr), oda sıcaklığında, başparmak kalınlığında dilimlenmiş.
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • 20 gram tereyağı
  • 100 gram parmesan peyniri
  • 2 küçük boy ince doğranmış soğan (varsa 4 çorba kaşığı arpacık soğanı)
  • 1/4 su bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 3 çorba kaşığı doğranmış maydonoz

Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki antrikotların her iki tarafına bolca tuz ve karabiber dökün. 1 çorba kaşığı zetinyağı eklenmiş kızgın teflon veya dökme demir tavada her iki tarafını 5-6’şar dakika pişirin (çıkan sesler sizi korkutmasın, yanmıyor).
  2. Eş zamanlı olarak ayrı bir tavada tereyağını eritip incecik doğranmış soğanları şeffaflaşana dek orta-yüksek ateşte soteleyin.
  3. Ocaktan alıp rendelenmiş parmesan peynirini, kremayı ve elma sirkesini ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla ezerek karıştırın ve tekrar ocağın üzerine alın.
  4. Orta ateşte peynir eriyip kremayla karışana dek pişirin.
  5. Antrikotları tabağa alıp sosu soğutmadan üzerine yayın, soğudukça katılaşıyor ve servis etmesi zorlaşıyor. Doğranmış maydonozları sosun üzerine koyup servis yapın.

Bu yemeğin yanına en çok neyin yakıştığını bulmam da biraz vakit aldığı için fotoğraflarda yer alamadı ama bence parmesan soslu antrikotun iki ekürisinden biri pesto soslu patates püresi. Tahmin edebileceğiniz gibi patates püresinin içine pesto sosu eklenerek yapılıyor ama yine de fotoğrafını çektiğim anda onun da tarifini siteye ekleyeceğim. Diğeri ise cafe fernando’nun rokfor soslu bonfilesinde olduğu gibi yaseminli pirinç pilavı.

Güncelleme: Bu yemeğe başka hangi yardımcı yemekler çok yakışıyor? Cevabı burada.

Son bir nokta; parmesan peynirinin Türkiye’deki marketlerdeki satış fiyatı şekline göre (rendelenmiş veya kalıp halinde) 80-100 TL/kg civarında. İtalya’da ise 20-30 TL. Yani eğer İtalya’dan yakın zamanda gelecek tanıdığınız varsa hediye olarak istemek için harika bir seçim, üstelik de aylarca bozulmadan durabiliyor.

 

 

 

Reklamlar

2 thoughts on “Parmesan Soslu Antrikot

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s