Limonlu ve Yabanmersinli Hafif Krep

Birkaç gün önce verdiğim tarifteki krepleri başka yiyeceklerle beraber değil de tek başına tüketmek isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Bunun da üzerine hemen hemen her türlü tatlı şey yakışıyor gerçi. Ama diğerinden farklı olarak bu tek başına da çok lezzetli. Ben krep yaparken hamuru hazırlayıp yarısını pişirdikten sonra kalan hamurun içine bu tarifte yer alan ekstra malzemeleri ekleyip yarısını da bu şekilde pişiriyorum.

Tarifte sözü geçen “yabanmersini” kurusu marketlerde cranberry olarak satılıyor. Yabanmersinin İngilizce’si aslında blueberry ama siz yine de cranberry olarak görürseniz tereddüt etmeyin, aradığınız malzeme o.

Malzemeler:

4 Kişilik (12-15 adet 15 cm çapında krep)

  • 2 yumurta
  • 2+1/4 su bardağı yağsız süt
  • 3+1/4 su bardağı kepekli un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kaşığı toz tatlandırıcı
  • 1 tüp (2 çay kaşığı) limon aroması (dr. oetker markasıyla tüm büyük marketlerde satılıyor, 4 tüpü 1,5 TL civarı)
  • ~200 gr yabanmersini kurusu
  • yarım paket kabartma tozu (tercihe bağlı, olmasa da olur)
  • 1 çay kaşığı tereyağı aroması (olmasa da olur)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (olmasa da olur)

Tarif:

  1. Büyük bir kasede yumurtaları çırpın.
  2. Aynı kaseye unu eleyin, elekte kalan kepekleri de kaseye dökün.
  3. Tuzu, tatlandırıcıyı, kabartma tozunu (kabartma tozu koymazsanız krepler fotoğraftaki gibi kabarık değil ince olurlar), limon aromasını, varsa tereyağı aromasını da ekleyin.
  4. Mikserle veya çırpıcıyla çırpın. Hamurun kıvamı yoğun fakat akışkan olmalı. Bu kıvama gelene kadar üzerine katıysa süt, sıvıysa un ekleyin.
  5. Kızgın krep tavasına (veya çok iyi durumdaki bir teflon tavaya) bir kepçe yardımıyla karışımı dökün. Hep aynı kepçeyle aynı miktarda dökerseniz krepleriniz eşit çapta olurlar. Hemen ardından üzerine dilediğiniz kadar yabanmersini kurusu serpiştirin.
  6. Tavanın altını kısın. Kabartma tozu koyduysanız hamurun üzerinde delikler, koymadıysanız tepecikler oluşacak, şaşırmayın.
  7. 4-5 dk sonra bir spatula yardımıyla krebin tersini çevirin. Rengi fotoğraftaki renge ulaşmışsa pişmiştir. Diğer tarafı gözleme gibi kraterli ve koyulu açıklı olacaktır, buna da şaşırmayın. O tarafı da piştiğinde sıcak kalması için kapaklı; cam ya da seramik bir kaba koyun. Metal kaba koymayın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s