Ballı Bademli Hardallı Tavuk

Ballı bademli hardallı tavuk yaptığım ve de yediğim en güzel yemeklerden biri (çok da alçakgönüllüyümdür:) ama ne yazık ki oldukça yüksek kalorili, çünkü içinde bol miktarda bal, badem ve krema bulunuyor. O yüzden size önerim, formunuzu korumak istiyorsanız haftada bir kereden fazla yememeniz.

Yemek yüksek kalorili ve tatlı, dolayısıyla ağır olduğu için biz yanında yemeği gölgede bırakmayacak hafiflikte bir salata veya sebze ratatouille ile tüketiyoruz. Kilo probleminiz yoksa pilavla da çok iyi gider.

Malzemeler:

(3 kişilik)

  • 600 gr tavuk kalça (ızgara diye de satılıyor, bulamazsanız pirzola alıp kemiklerini atabilirsiniz)
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 100 gr çiğ badem

Tarif:

  1. Tavukların fazla yağlarını ayırıp kapaklı bir teflon tencereye koyun, yarım ateşte pişmeye bırakın, arada çevirin.
  2. Bir kase su kaynatıp çiğ bademleri kabukları yumuşayıncaya kadar (~10 dk) suda bekletin. Daha sonra suyunu süzüp bademleri soyun.
  3. Tavukların içi piştiğinde ocağın ısısını yükseltip kızarmalarını sağlayın. Bir tarafları kızarınca soyulmuş çiğ bademleri de tencereye atın.
  4. Bir kasede balı, hardalı ve kremayı karıştırın.
  5. Tavukların her iki tarafı ve bademler kızardığında hazırladığınız sosu tavukların bulunduğu tencereye dökün, 1-2 dakika karıştırın ve servis yapın.

Sebze ratatouille:

  • 1-2 adet kabak
  • 4 adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
  • 1-2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Tüm malzemeleri küp küp ya da  uzun ince doğrayarak bir teflon tavaya koyup yüksek ateşte hafif yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kısa sürede pişmesini istiyorsanız altını biraz kısıp (orta-yüksek ateş) kapağını kapatabilirsiniz ama sebzeler biraz daha ölü olacaktır.

Hafif salata:

  • Atom
  • 1 adet kırmızı biber
  • İsteğe bağlı miktarda kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • nar ekşisi
  • tuz

Atom salatayı ince ince doğrayıp üzerine tuz serpin. Biberleri ve kaşarları uzun ince doğrayıp atomların üzerine dizin. Hepsinin üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s