Armutlu Hafif Kek

Hafif tariflere geri dönme zamanı geldi. Bu tarifi de çok beğendiğim bir yemek blogu olan evcini‘nden uyarladım. Armutlu hafif kek gerçekten de çok hafif, formunuzu korumak istiyorsanız gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir tatlı ama aynı zamanda da şu ana kadar yaptığım tüm tatlılar içinde en lezzetlisi ve en çok beğenilen olma özelliğine de sahip.

Malzemeler:

(26 cm kelepçeli kek kalıbı için)

  • 800 gr. deveci armudu
  • 115 gr. bal
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 185 gr. enerjisi %40 azaltılmış margarin (eritilmiş)
  • 145 gr. (ya da 2/3 cup) toz tatlandırıcı
  • 3 adet yumurta
  • 225 gr. kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
  • 80 ml. light süt
  • 1 çay kaşığı tereyağı aroması (varsa)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (varsa)
  • 1 avuç kavrulmuş fındık (dövülmüş)

Tarif:

  1. Armutları yıkayın, kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin, çekirdekli kısmını çıkarın ve ince ince (4 mm. kalınlığında) dilimleyin. Kenarlardaki küçük dilimleri kullanmayın.
  2. Dilimlediğiniz armutları, balı ve limon suyunu karıştırıp, bir tencereye koyun. Kısık ateşte 10 dakika kadar, armutların çok pişip dağılmamasına izin vermeden yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen armutları süzdürün ve kalan ballı şurubu bir köşeye ayırın.
  3. Bir karıştırma kabında, yağı ve şekeri mikserle karıştırın. Karışım krema gibi göründüğünde, teker teker yumurtaları ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
  4. Unu ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin. Ardından, tarçını ve sütü, vanilyayı ve tereyağı aromasını ekleyin. Bütün malzemeler eşit bir şekilde dağılana kadar karıştırın.
  5. Fırını 165 dereceye ısıtın. Kalıbınızın alt kısmına kalıpla aynı boyda kesilmiş yağlı kağıt yerleştirin. Kenarları hafifçe yağlanmış kalıba karışımı dökün. Bir kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin.
  6. Armutları karışımın üzerine çepeçevre yerleştirin. Önceden ısınmış fırında 55 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini, hamura bir adet  kürdan batırıp çıkararak anlayabilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.
  7. Kavrulmuş fındık parçalarını kekin üzerine serpin. Kek biraz ılıyınca kalıptan çıkarın ve servis yaparken dilimlerin üzerine ballı şurubu gezdirin. (Rejimdeyseniz ballı şurubu gezdirmeyin, fındık da koymayın. Kekiniz çok daha az kalorili ama yine de leziz olacaktır)

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s