Sevgililer Günü Kurabiyeleri

Dikkat! Bu tarif hafif ve sağlıklı olmaktan çoook uzak bir tarif, rejim yapanlar yol yakınken kaçsınlar!

Aslında bu pek de tarifi tarifi verilecek bir kurabiye değil. Çeşitli tariflerden derlediğim sable bisküvisi üzerine hazır şeker hamuru koyarak yaptım. Ama tadı da, görüntüsü de beklediğimden daha güzel olunca tarifini paylaşmak istedim. Sevgililer günü geçti ama, herhangi bir zamanda da sevgilinize tatlı bir sürpriz yapmak isterseniz bu kurabiyeleri öneririm.

Sable bisküvi tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gr un
  • 300 gr enerjisi %40 azaltılmış margarin (oda ısısında)
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa 1 paket vanilin)
  • 2 çay kaşığı tereyağı aroması (olmasa da olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon seviyorsanız: 3 çay kaşığı limon aroması (dr. oetker markasıyla büyük marketlerde satılıyor)

VEYA

  • Tarçın seviyorsanız: 4 tatlı kaşığı toz tarçın

Tarif:

Tüm malzemeleri yoğurduktan sonra hamuru streç filmle sarıp 30 dk kadar buzdolabında bekletin. Sonrasında 0,5 – 1 cm arası kalınlığında açarak (zemine ve oklavaya yapışmaması için ara sıra un serpebilirsiniz) kalıbınızla kesin ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk (üzeri hafif kızarana kadar) pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Şeker hamuru ile işlem yapılmadan soğuması şart.


Şeker hamurlu kurabiye:

Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu (ben Let’s Cook adlı bir mağazadan almıştım, siz de internetten sipariş verebilirsiniz, 1 yıl kullanım ömrü var) olabildiğince ince açın. Yapışmaması için pudra şekeri kullanabilirsiniz. Bir kasede yarım bardak su ve 1 tatlı kaşığı pudra şekerini karıştırın. Açtığınız şeker hamurunu kalıpla kesin. Kurabiyelerin üzerine önce hazırladığınız şekerli suyu tüy bırakmayan bir fırçayla (ben silikon kullanıyorum) sürün, ardından şeker hamurunu yapıştırın.

2. kat süslemeleri yapmak için normalde yanılmıyorsam “royal icing” isimli bir malzeme kullanılıyor. Bu malzeme tüple sıkılıyor ve kısa bir süre sonra kuruyor, bu yüzden kullanımı çok kolay. Ancak ben elimde bu malzemeden bulunmadığı için şeker hamurlarına ellerimle şekil vererek, yine şekerli su ile önceki katın üzerine yapıştırdım. Çok fazla emek ve zaman gerekse de sonuç başarılı.

Süsleme bittikten sonra oda sıcaklığında kurumaya bırakın.


Çikolata kaplı kurabiye:

İstediğiniz çeşit çikolatayı (kurabiyelerin tamamı için 160 gr yeterli olur) ocakta benmari usülü veya mikrodalgada 600W’ta 3-4 dkeritin. Kurabiyelerin üst tarafını erimiş çikokataya batırıp üzerine isteğe göre dövülmüş fındık, badem, ceviz ya da antepfıstığı serpin. (Fotoğraflarda fındıklar yapışık gibi durmasa da aslında çok sağlam bir şekilde yapışıyorlar) Kurabiyeleri buzdolabında kurumaya bırakın.



 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s