Fırında Hafif Mücver

Bu tarif mücver seven ama çok yağlı olduğu için yemeye çekinenler için yaratılmış!

Yağda mücverle aynı lezzete sahip ama çok daha hafif. Ev cini‘nden uyarlandı.

Malzemeler:

12 adet orta boy mücver için

  • 500 gr. kabak (rendelenmiş)
  • 1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş)
  • Birkaç sap taze soğan (ince kesilmiş)
  • 2 yumurta
  • 150 gr. beyaz peynir (ben ezine inek kullanıyorum)
  • 1 avuç doğranmış dereotu
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı (bunu sakın azaltmaya çalışmayın)
  • Tuz ve karabiber
  • Süslemek için çam fıstığı (olmasa da olur)

Tarif:

  1. Kabak ve soğanı rendeleyip sularını sıkabildiğiniz kadar sıkın.
  2. Fırını 180 dereceye getirin.
  3. Orta boy bir kasenin içine rendelediğiniz kabağı, kuru soğanı, taze soğanı, çırpılmış yumurtaları, peyniri, dereotunu, unu, zeytinyağını koyun ve çatalla iyice karıştırın. Bu karışımı tuz (peynir de tuzluysa tuzunu çok az koyun) ve biberle tatlandırın.
  4. Kabaklı karışımı muffin kalıplarına bölüştürün, üzerlerine birkaç tane çam fıstığı batırın.
  5. Kalıpları fırının orta rafına koyun ve 40 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıktıktan sonra, ılıyana kadar bekletip servis yapın.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s