Kremalı Brüksel Lahanası

Bugün birkaç gün önce yaptığım Kremalı Brüksel Lahanası’nın tarifini vereceğim. Bu yemek tarifi işinin nereden çıktığına gelince; yakın bir arkadaşım olan Yonca Yanık, ortağı Zeynep İzgi ile beraber mutfak önlüğü adında bir web sitesi kurdu. Bu sitede çoğunluğu kendi denedikleri tarifler ve kendi çektikleri fotoğraflardan oluşan bir çok yemek tarifi ve mutfakla ilgili püf noktaları bulmak mümkün. Ancak her ikisi de aynı zamanda başka işlerde çalıştıklarından dolayı bir türlü benim yaptığım ve fotoğrafladığım tarifleri yayınlamaya vakit bulamadılar, ben de buradan sizlerle paylaşmak istedim.

Tarif Cafe Fernando‘dan uyarlandı, fotoğraflar bana ait. Cafe Fernando’nun yaratıcısı Cenk Sönmezsoy tariflerinin yayınlanmasına birşey demiyor ama fotoğraflarının kullanılmasını istemiyor, haklı da.

KREMALI BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Malzemeler

Tek başına yiyecekseniz 2, ana yemeğin yanında yiyecekseniz 4 kişilik

 

  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 30 gram tereyağı
  • yarım limon suyu
  • 1/4 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı tam yağlı süt
  • 1/4 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

  1. Brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli veya sararmış birkaç dış yaprağını koparın, kökünden de 1 mm kadar kestikten sonra ortadan ikiye kesin ve temiz bir mutfak havlusuna yayıp kurumalarını sağlayın.
  2. Kapaklı geniş bir tavada veya tencerede tereyağını eritip Brüksel lahanalarını ekleyin ve orta yüksek ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene kadar kavurun (6-7 dakika). Uzun süre kavurup yumuşamalarına izin vermeyin.
  3. Ardından ocağın altını kısıp krema, süt, tuz, su ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, Brüksel lahanaları birazcık yumuşayıp karışımı içine çektiği anda ateşten alın.
  4. Brüksel lahanalarını delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alın. Tavada kalan sosun üzerine yarım limonun suyunu sıkıp (ne kadar ekşi sevdiğinize göre yarım limonun suyuyla başlayıp, tadına baktıktan sonra arttırabilirsiniz) tekrar ocağa alın ve 2-3 dakika sosu koyulaştırıp Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s